Instituut voor Mindfulness

Lien heeft de vierjarige opleiding gevolgd bij
Instituut voor Mindfulness


Het Instituut voor Mindfulness is een gerenommeerd opleidingsinstituut voor mindfulnesstrainers. Het begon als eerste in Nederland met het aanbieden van de opleiding tot trainer in MBSR en MBCT, na afstemming met Saki Santorelli en met Jon Kabat-Zinn, grondlegger van de mindfulness methode.

Op deze website  www.instituutvoormindfulness.nl vind je een link naar trainers door heel Nederland die de opleiding gevolgd hebben bij het Instituut voor Mindfulness.

Meer informatie over de docenten:

Joke Hellemans
Klinisch psycholoog/psychotherapeut, en supervisor van de VGCt. Zij is werkzaam bij UvA-Virenze, een Academisch Behandelcentrum voor Ouder en Kind. Zij geeft daar mindfulnesstraining aan ouders: “Mindful Parenting”, en Mindfulnesstraining aan
volwassenen met stressgerelateerde klachten. Zij is tevens verbonden als docente
aan de RINO Noord-Holland en geeft daar cursussen MBCT.
Website:www.uva-virenze.nl en www.livingmindfulness.nl

Ingrid van den Hout
Psychomotorisch therapeut en bewegingswetenschapper. Haar specifieke interesse gaat uit naar de verbondenheid van lichaam en geest. Zij werkt bij het Psychiatrisch Centrum van het AMC in Amsterdam. Daar geeft zij MBSR-trainingen aan gemengde groepen, aan getraumatiseerde vluchtelingen en aan cliënten bij wie sprake is van comorbiditeit van psychiatrische en lichamelijke klachten.

Frits Koster
Heeft vijf jaar als boeddhistisch monnik gemediteerd en gestudeerd in Zuid-Oost Azië. Sindsdien begeleidt hij als meditatieleraar retraites en in Nederland en Ierland. Daarnaast geeft hij voorlichting en cursussen stresshantering en burnoutpreventie. Hij werkt bij GGZ-Drenthe. Frits is auteur van drie boeken. Website: www.fritskoster.nl

Aukje Rood
Zij is werkzaam in haar eigen cursuscentrum Ceres in Breda, waar ze yoga, meditatie en toegepaste trainingen op dit gebied geeft.
Website: www.ceresbreda.nl

Johan Tinge
Gezondheidszorgpsycholoog BIG, andragoog, begeleider in vipassana meditatie. Hij heeft een eigen bureau “Johan Tinge in aandacht”. Johan geeft de 8-weekse training aan mensen met stress en gezondheidsklachten en professionals in Utrecht en Groningen. Verder geeft hij workshops aan zorgverleners en bedrijven. Sinds 2002 werkt hij als opleider bij het Duitse opleidingsinstituut Institut für Achtsamkeit. Johan is oprichter van het Instituut voor Mindfulness (IVM).
Website: www.aandachttraining.nl

Gastdocenten

Dr. Melanie Fennell is verbonden aan de Oxford Cognitive Therapy Centre in Oxford, UK. Zij is onderzoeker aan de Oxford University Department of Psychiatry. Ze heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van psychologische behandeling van depressie en angststoornissen. In Oxford werkt zij nauw samen met Mark Williams.

Dr. Rebecca Crane is de Director of Training bij het Centre of Mindfulness Research and Practice, aan de faculteit psychologie, universiteit van Bangor. Ze ontwikkelt en begeleidt het Master programma en een Continuing Professional Development trainingsprogramma voor professionals die het MBSR/MBCT-programma leren onderrichten. Sinds kort werkt ze als MBCT trainer en onderzoeker binnen het Welcome project met professor Mark
Williams met depressie en suïcidaliteit.

Alle docenten hebben ruime ervaring in het werken met MBSR en MBCT. Ze zijn gedegen opgeleid in MBSR en MBCT in de Verenigde Staten, Wales of Canada.

Essentieel voor de docenten is: “One teaches out of one’s own passion for the practice”.